El passat cap de setmana Sant Cugat va esdevenir un reialme pel futur de la dansa a Catalunya ple de llum, il·lusió i entusiasme en acollir dues propostes que l'»enviada especial» Marta Guerrero (brillant Ballarina Solista del Gran Teatre del Liceu, pedagoga i membre de LiceXballet: gràcies!) ens explica:

Divendres 31 de maig

Tallers de Dansa: 3es pràctiques escèniques de l’alumnat del Grau Professional de Dansa IEA Oriol Martorell.
L’Institut Escola Artística Oriol Martorell va mostrar els tallers de dansa d’aquest curs 2018-2019 al Teatre-Auditori de Sant Cugat. El centre educatiu ja compta amb tres cursos integrats del Grau Professional de Dansa en l’ESO (Estudis de Secundària Obligatòria). És una gran satisfacció pel món de la dansa veure com el projecte segueix endavant, amb l’esforç i el rigor de tots els professionals que hi treballen i amb l’entusiasme que aconsegueixen transmetre al seu alumnat.La transversalitat dels seus estudis el vam poder apreciar en aquestes pràctiques escèniques, on no només els estudiants mostraven la seva vàlua en l’especialitat escollida, sinó també en d’altres: alumnes de dansa clàssica ballant contemporani i a l’inrevés.Alumnes de les dues especialitats cantant i utilitzant el llenguatge de signes, interpretant un ball flamenc o una dansa urbana. Felicitats.

Diumenge 2 de juny

Segona Mostra d’Escoles en Moviment.
Ja és el segon any que l’Associació Pro Dansa de Sant Cugat organitza aquesta mostra per tal de difondre i donar a conèixer el treball de les escoles de dansa del nostre territori.L’espectacle va ser molt amè, fins i tot pel públic no especialitzat, ja que era dinàmic, variat i molt cuidat. Les coreografies se succeïren alternant diverses especialitats però amb un comú denominador:el bon gust i la responsabilitat mostrada per tot l’alumnat participant. Vam poder constatar el bon nivell tècnic i artístic de les nostres escoles, i la professionalitat dels seus dirigents. Un plaer d’haver-hi assistit!».


Imatges: Alumnes del Grau Professional de l’Oriol Martorell;Irene i David Campos, Esmeralda Maicas, Isabel Porcar i Marta Guerrero el dia 2.

Programa: